A kormány megállapodása a Siemens Zrt.-vel Csepelen

A magyar kormány és a Siemens Zrt. megerősítette azt a stratégiai együttműködést, amelyet 2013-ban kötöttek meg és sikereket értek el az utóbbi években – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a Siemens csepeli telephelyén szeptember 8-án. A vállalat továbbra is a gazdaság fenntartható növekedéséért, új munkahelyek teremtéséért, valamint az innováció szerepének erősítéséért tevékenykedik. Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester is.

Varga Mihály miniszter elismeréssel szólt a Siemens Zrt. magyarországi tevékenységéről, amely fontos szerepet játszik az ország gazdasági életében. A Siemens 1996-ban vásárolta meg a magyar gyárat, s azóta szép eredményeket ért el. A két évvel ezelőtt megkötött stratégiai megállapodás további ösztönzést adott a fejlődésre. A hazánkban működő nyugati nagyvállalatok hozzájárulnak a magyar gazdaság sikereihez. A Siemens csak a csepeli telephelyén kétszázzal növelte a foglalkoztatottak számát az utóbbi időben. Részt vett egyebek mellett a 4-es metró beruházásában és más fontos projektekben. Ennek is köszönhető, hogy a magyar gazdaság növekedése 3 százalékos, s ezt a szintet fenntarthatóvá kívánja tenni a kormány. A miniszter az eredmények között említette, hogy az országban csökkent a munkanélküliség. A jövőbeli kilátások is jók, ezt Varga Mihály és Dale A. Martin is megerősítette.

A Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója utalt rá, hogy vállalatának legfontosabb céljai között szerepel a gazdasági fejlődés fenntarthatóságának növelése, a munkahelyek számának bővítése és az innováció elősegítése. A kilencvenes évekhez képest húszszor több transzformátort gyártanak. Nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésre, amellyel a fiatalok és a felnőttek oktatását támogatják. Idén szeptemberben 95 diák kezdhette meg tanulmányait és a szakmai képzést a Siemens Zrt. vállalatán belül.