Állást keres? Segítünk!

A kerületi önkormányzat honlapján specifikus virtuális munkaerő-piaci portált (allas.csepel.hu) indított csepeli állások oldala néven, ezzel is segítve a helyi munkavállalók és munkaadók egymásra találását.

 

Munka a kerületben

Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta, hogy programjában kiemelt szerepe van a munkahelyteremtésnek. „Továbbra is azon dolgozunk, hogy elősegítsük a helyi munkavállalás lehetőségeinek bővülését, s e célból olyan befektetőket vonzzunk a kerületbe, akik ebben partnerek lehetnek” – mondta a polgármester. Majd hozzátette: „Így tettünk a Metrans Konténer Kft. kapcsán is, mely Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalatának, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaságnak (HHLA AG) a leányvállalata, s amely úgy döntött, Csepelen alakítja ki új központi konténer terminálját. Itt várhatóan kétszáz új munkahelyet tudnak majd biztosítani a csepelieknek. Ezzel a szellemiséggel folynak jelenleg is egyeztetések más befektetőkkel: több területen is előrehaladott tárgyalások zajlanak. Ez a helyben történő munkavállalás szempontjából is örvendetes, hiszen sikeres megállapodás esetén jelentős számban várhatók további új munkahelyek, melyek az új portálon is meghirdetésre kerülnek majd.”

A polgármester azt is megjegyezte, hogy ez az első olyan internetes oldal, ami kizárólag csepeli álláshirdetéseket tartalmaz. Így a helyben munkát vállalni kívánók egy felületen böngészhetnek számtalan csepeli állásajánlat között.

 

Számtalan álláslehetőség

A portálra a kiemelt partnerek közvetlenül feltölthetik álláshirdetéseiket. De emellett az oldalról egy kattintással elérhetőek más állásportálokon, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat virtuális munkaerő-piaci portálján megjelenő csepeli állásajánlatok is. Az oldal látogatói nemcsak a kerületben működő vállalkozások állásajánlatai között válogathatnak, de az önkormányzat intézményeinek és cégeinek aktuális álláshirdetései is felkerülnek az oldalra.  Munkalehetőség tehát van, csak keresni kell. Ebben pedig az oldal jelenthet hathatós segítséget.

 

Segítség a kereséshez

Az oldal szerkesztői törekedtek arra, hogy minél több részlet és információ birtokában hozhassanak döntést az álláskeresők, mert ezzel lehet a legtöbbet segíteni az ideális munkahely megtalálásában. A portál ennek megfelelően ­- az álláshirdetések mellett – egyéb munkaerő-piaci szolgáltatásokat is kínál a csepeliek számára. Így az oldalon az álláskeresőknek járó támogatásokról és programokról is lehet tájékozódni. Emellett a portál a munkaerőpiaccal és az álláskereséssel kapcsolatos információkat is közvetít, s olyan ismereteket is kínál, amelyek elengedhetetlenek a magabiztos és tudatos munkavállaláshoz. A felület mindemellett lehetőséget nyújt a helyben jelenlévő, az önkormányzattal partnerségre törekvő cégek számára a bemutatkozásra, illetve az általuk kínált pozíciók, szakmák bemutatására is (ilyen például a hónap foglalkozása). Emellett arról is lehet majd tájékozódni, hogy a kiemelten meghirdetett szakmákhoz kötődően hol és milyen jellegű képzések érhetők el. Ezek az információk is mind azt a célt szolgálják, hogy az álláskeresők minél részletesebb információ birtokában hozhassanak döntést arról, hogy nekik való lenne-e az adott munka, vagy egyáltalán érdemes-e jelentkezni az adott lehetőségre.

A honlap üzemeltetését és szerkesztését az önkormányzat tulajdonában lévő Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. látja el. A felületet a létrehozók folyamatosan fejlesztik, hogy az álláskeresők számára a lehető legfrissebb információk álljanak rendelkezésére. Az önkormányzat és az oldal üzemeltetője nagy reményeket fűz a most útjára bocsátott kezdeményezéshez, és őszintén bízik abban, hogy a csepeliek mielőbb megismerik és megkedvelik az oldalt, és annak szolgáltatásai segíteni fogja őket a megfelelő állás megtalálásában.