Csepeli METRANS: Jövőre 200 munkahellyel indul az új konténerterminál

Megkezdődött a munkaerő felvétele.

Középfokú végzettség, műszaki érdeklődés, türelem, figyelem és megbízhatóság – ezek a legfőbb felvételi szempontok a METRANS 2017 elején megnyíló új csepeli konténertermináljánál. Cserébe szakmai továbbképzést, hosszú távú, stabil munkahelyet és biztos megélhetést kínál a nemzetközi cég. A folyamatosan nyitva álló új álláslehetőségekről Kiss Pétert, a vállalat ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Nemrég kétoldalas álláshirdetést tett közzé a METRANS a Csepeli Hírmondóban. Ezek szerint megkezdődött a várvavárt munkaerő-felvétel?

Igen, ígéretünkhöz híven, megkezdtük a munkatársak felvételét a METRANS új csepeli konténertermináljára. Az átrakóállomás indulását 2017 elejére tervezzük, addigra nemcsak műszakilag, de a dolgozói állomány szempontjából is készen szeretnénk állni.

Milyen típusú állásokra várják a jelentkezőket?

A munkaerő-felvételt több szakaszban indítjuk. Először a fontosabb fizikai és irodai munkaköröket szeretnénk feltölteni. Jelenleg rakódógép- és darukezelőket, darukezelő-segéd munkatársakat, hegesztő-lakatosokat, gépész-szerelőket, depóügyintézőket, konténerátvizsgáló munkatársakat és segédmunkásokat keresünk.

Összesen hány fő jelentkezését várják?

Az említett pozíciókra most összesen 75 főt, ezen felül pedig a vasúti osztályra 60-70 főt tervezünk felvenni, de hamarosan újabb munkaköröket is meghirdetünk, sőt a tevékenységünkhöz kapcsolódó minden szakmában várjuk és fogadjuk a jelentkezéseket.

Ha 2017-ben indul csak a munka, hogyhogy már idén elkezdték a munkatársak felvételét?

Valóban, a munkaerő-felvételt már 2016 nyarán elkezdtük. A leendő METRANS dolgozóknak meg kell ismerniük az átrakóállomás működését, el kell sajátítaniuk a legkorszerűbb gépek és berendezések kezelését, tisztában kell lenniük a terminál működési rendjével, a szigorú technológiai és biztonsági szabályokkal. Ezért az új kollégáknak munkába állásuk előtt több hónapos szakmai továbbképzést szervezünk, hogy a terminál indulására mindenki felkészülten tudja, mi a feladata.

Magasak a követelmények a dolgozókkal szemben?

Nem támasztunk túlzott elvárásokat. Álláshelyeink többségénél a középfokú végzettség és a műszaki beállítottság az alapelvárás, a konkrét szakirányú továbbképzést már mi biztosítjuk. Ugyanakkor fontosak az olyan képességek is, mint a figyelem, a türelem, a jó memória, a logikus és gyakorlatias gondolkodásmód és természetesen a megbízhatóság. Biztosak vagyunk benne, hogy a METRANS nemzetközi hírnevéhez méltóan, az új csepeli terminálunkon is egy munkájára igényes, kiváló csapat fog dolgozni. Ehhez Csepelen minden adott: a jelentős ipari hagyományok, az itt élő jól képzett munkaerő és a lelkesedés is, amit a beérkezett jelentkezések alapján nap, mint nap örömmel látunk.

A munkán túl mit tud nyújtani a cég a munkavállalók számára?

A METRANS dolgozói egy folyamatosan növekvő nemzetközi vállalathoz csatlakozhatnak, ahol biztosított a szakmai fejlődés és a remek csapat. A komoly munkáért cserébe pedig hosszú távú, stabil munkahelyet és biztos megélhetést kínálunk.

Tervezik-e további munkahelyek meghirdetését a közeljövőben?

Az új csepeli METRANS terminálon 2017-ig összesen mintegy 200 új munkaerő felvételét tervezzük, az állások meghirdetése folyamatos.

Honnan értesülhetnek a csepeliek a betöltésre váró munkakörökről?

Állásajánlataink megjelennek a Csepeli Hírmondóban, de érdemes rendszeresen fellátogatni az allas.csepel.hu portálra is, ahol szintén közzétesszük az álláslehetőségeket. Természetesen a területileg illetékes munkaügyi központ felé is jelezzük, hogy milyen pozíciókra várunk szakembereket, így a munkalehetőségek még könnyebben megtalálják a csepelieket. Az állásjelentkezéseket a hr@metrans.hu címen folyamatosan várjuk!