Csepeli virtuális álláspiac, ahogyan azt a helyiek látják

A 2016. szeptemberében útjára indított csepeli virtuális álláspiacot, a „Csepeli Állások Oldalát” (allas.csepel.hu) az elmúlt közel egy évben már több mint 10 ezer látogató kereste fel. A portál alapvetően egy linkgyűjtő oldal, ami azt jelenti, hogy elsősorban más állásoldalakon megjelenő hirdetések jelennek meg az oldalon. Ám a cégek számára lehetőséget kínálunk  saját szerverre vagy felhőalkalmazásba (pl. Google drive) feltöltött állásajánlatok megjelentetésére is,

Az oldal linkgyűjtő jellegéből adódóan pontos adatok nem állnak rendelkezésre azok számáról, akik az oldal segítségével találtak maguknak állást. Mégis vannak információink az oldallal való elégedettségről, hiszen többen – sikeres álláskeresők és munkaadók is – megosztották velünk a tapasztalataikat.

A Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. csapata az idén négy új kollégával bővült, közülük ketten a csepeli állásportál hirdetése kapcsán értesültek a nyitott pozíciókról. Rubé Gyöngyi a Google-n böngészett kifejezetten csepeli állások után, amikor is rálelt a Csepeli Állások Oldalára. Gyöngyi, aki immár 3 hónapja műszaki és általános rendszerszervező asszisztens a városfejlesztési cégnél, nagyon elégedett az oldallal. Szerinte az oldal átlátható, jól kezelhető. „Álláskeresésemben pozitív a tapasztalatom, nagyon örültem, hogy végre van egy olyan oldal, ami kimondottan csepeli állásokat kínál.”- mondta Gyöngyi. Majd hozzátette azt is, hogy „A csepeli lakosok körében sokan keresnek a saját kerületükben állást, ez az oldal rendelkezik eddig a legjobb kínálattal.” Gyöngyi annyira elégedett az oldallal, hogy már ajánlotta is ismeretségi körében a portált.

Szénási Luca, a csepeli városfejlesztési cég legújabb munkatársa lapunkból értesült a csepeli állásoldal lététről. Az oldallal, annak információtartalmával Luca is nagyon elégedett, s ő is szívesen ajánlja az oldalt környezetében.

A GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. nemrégiben felvett – neve elhallgatását kérő – új szerviztechnikus kollégája is a Csepeli Állások Oldalán keresztül találta meg új állását. Interneten keresgélve bukkant rá a csepeli állásoldalra. Szerinte az oldal minden adatot tartalmazott, amire szüksége volt. Az álláskereső oldal tagoltságával és információtartalmával is elégedett volt. Ő is szívesen ajánlja az oldalt az álláskeresők számára. Arra a kérdésünkre, hogy ajánlaná-e másoknak is az oldalt, a válasz: „Mindenképpen”.

Több helyi cég, vállalkozás is pozitív tapasztalatokról számolt be. A GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. véleménye szerint az oldal jól átlátható, kezelhető, a pozíciók könnyen kereshetők. Az ügyintézéssel is nagyon elégedett volt a cég, ahogy fogalmaztak: szinte semmi dolgunk nem volt a hirdetésünkkel.”

A Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt., munkatársai is elégedettségüket fejezték ki az oldal vonatkozásában. „Nagyon pozitív tapasztalatom van a kollégák hozzáállásával, segítőkészségével kapcsolatban, az együttműködés is hatékony volt, gyorsan sikerült elintézni mindent.” – nyilatkozta a cég HR igazgatója.

A Metrans Csoport magyarországi HR vezetője is pozitív tapasztalatokról számolt be, az oldalt informatívnak, könnyen áttekinthetőnek tartja. További előnyként került említésre, hogy a portálon van lehetőség térítésmentesen közzétenni hosszú távra is álláshirdetéseket, illetve hogy folyamatosan megtekinthető egy-egy hirdetés aktuális státusza. A HR vezető az oldalt által kínált szolgáltatásokkal kapcsolatosan is kifejezte elégedettségét: „Ezen a portálon ugyanazok a kiegészítő és egyéb szolgáltatások gyakorlatilag mind elérhetőek, mint bármelyik más internetes portálon és az állásportál igénybevételével a hirdetések megjelennek a cv-online által üzemeltetett portálokon is”.