Egy éves a Csepeli Állások Oldala

Borbély Lénárd polgármester programjában kiemelt szerepet szán a munkahelyteremtésnek. Éppen ezért Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata még 2016 szeptemberében virtuális munkaerő-piaci portált indított Csepeli Állások Oldala  néven. „A városvezetés továbbra is dolgozik azon, hogy elősegítse a helyi munkavállalás lehetőségeinek bővülését.” – nyilatkozta a portál kapcsán a polgármester.

Munkaerő-piaci oldal nem csak állásajánlatokkal

A portálunk alapvetően egy linkgyűjtő oldal, így elsősorban más állásoldalakon közzétett álláshirdetések jelennek meg az oldalon. Ám a cégek számára – térítés mentesen – lehetőség van saját a szerverre vagy valamilyen felhőalkalmazásba feltöltött állásajánlatok megjelentetésére is. Emellett a szerkesztőségnek eljuttatok hirdetések szerkesztők általi – szintén ingyenes – közzétételére is van mód. (Ezzel kapcsolatosan további részleteket a KAPCSOLAT menüpontra kattintva találnak.)

Az állásajánlatok mellett hasznos információk és hírek is segítik az álláskeresők munkaerő-piaci tájékozódását. Így a portál munkaerőpiaccal és álláskereséssel kapcsolatos információkat is közvetít, s olyan ismereteket is kínál, amelyek elengedhetetlenek a magabiztos és tudatos munkavállaláshoz. Emellett az oldalon az álláskeresőknek járó támogatásokról és programokról is lehet tájékozódni.

Egyre népszerűbb az állásoldal

Az oldal egyre népszerűbb az álláskeresők körében. Az elmúlt egy évben már közel 14 ezer felhasználó kereste fel a portált. Voltak, akik többször beléptek az oldalra, így az összesített látogatottsági szám (oldalmegtekintések száma) ennek többszöröse, mintegy 36 ezer.

Látogatottsági adatok 2016. november 14. óta állnak rendelkezésre, így 2016 decembere óta érhetők el teljes havi szintű adatok. Tavaly decemberben még csak havi 1500 fős látogatottsági adatokat mértünk. Májusban már közel 5 ezer oldalmegtekintés történt. Júniusban volt egy kis visszaesés, aminek hátterében elsősorban a nyári szabadságolási időszak áll. Ám augusztusban, amikor is a piac kezdett aktivizálódni, az oldal megtekintésének száma ismételten meghaladta a 4500-at. Az augusztusban és a szeptember elején tapasztalt dinamika a szeptember hó végefelé visszaesett. (1. számú diagram)

A helyi munkaadók között is megkedvelték az oldalt. Több helyi cég, vállalkozás is pozitív tapasztalatokat osztott meg a szerkesztőséggel. A GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. például arról számolt be, hogy az oldal áttekinthetőségének és egyszerű kezelhetőségének, valamint a segítőkész ügyintézésnek köszönhetően szinte semmi dolguk nem volt a hirdetésekkel. Derka-Fehér Brigitta, a Metrans Konténer Kft. HR vezetője az oldalt könnyen áttekinthetőnek, az információközvetítést pedig hatékonynak tartja. A HR vezető kiemelte, hogy a portálon ugyanazok a kiegészítő szolgáltatások megtalálhatók, amelyek bármelyik más internetes portálon is elérhetők.

Folyamatos megújulás

Az igényekhez igazodva és a tapasztalatokat figyelembe véve időről-időre megújítottuk az oldal. Az eddigi legjelentősebb átalakításra tavasszal került sor. A megújulás legszembetűnőbb eleme a teljesen új struktúra: tavasszal 4 fő kategória, azokon belül 4 alkategória került kialakításra, nyártól pedig már diákmunka kategóriában is lehet keresgélni. A felület ezen fejlesztések révét strukturáltabbá és áttekinthetőbbé vált, így hatékonyabban lehet a helyi állásajánlatok között keresgélni. Új szolgáltatásokkal is bővült a portál. Fontos új elem az elsősorban, de nem kizárólagosan az álláskeresőknek szóló hírlevél.

A megújulás folytatódik. Lakossági igényeknek eleget téve hamarosan újabb szolgáltatás lesz elérhető az oldalon, hiszen önéletrajz-feltöltési funkcióval bővül majd az oldal által kínált szolgáltatások köre.

Sok tehát az újítás, de megmaradt az a határozott törekvés, hogy a portál a helyi munkavállalás lehetőségeinek bővülését elősegítse.