Folytatódik a bérverseny a kereskedelemben

Idén tovább emelkedtek a bérek a kiskereskedelmi üzletláncoknál, létszámhiánnyal viszont nem mindenhol küzdenek a cégek, tudtuk meg a cégek nyilatkozatából. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint azonban vannak gondok a szakmában, amelyben óriási problémát jelent a munkaerőhiány. Mintegy 250-260 ezer ember dolgozik a kereskedelemben, ám legalább 20 ezer hiányzik – írta az MTI.

A béremelés lehet a megoldás a munkaerőhiányra. A legtöbb cég folyamatosan emeli is a béreket. Hogy kiderítsük, mennyivel is kereshetnek többet a dolgozók, megkerestük a kerületben is jelen lévő üzletláncokat.

A Lidl Magyarország tavaly 1,2 milliárd forintot invesztált az alkalmazottak támogatásába, nyilatkozta a vállalat. A 2016-os komplex bérfejlesztési folyamat első lépéseként március 1-jétől 5%-kal emelkedtek, július 1-jétől további 15%-kal nőttek a fizikai dolgozók fizetései. A tavalyi béremelések után ez év március 1-jétől további, átlagosan 8 százalékos emelést kaptak a bolti és raktári fizikai dolgozók – közölte a vállalat.

A Lidl áruházaiban dolgozó munkavállalók átlagkeresete jelenleg bruttó 334 000 forint, amellyel az iparágra jellemző átlagbéreknél magasabb fizetést biztosít munkavállalóinak a cég. A vállalat több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat, munkaerőhiánnyal nem küzdenek – számolt be a Lidl.

Az Aldi Magyarország Élelmiszeripari Bt. nem árulta el, pontosan mennyit emeltek. A cég megkeresésünkre úgy fogalmazott, hogy a vállalat minden évben törekszik a kifizetett munkabérek reálértékének megőrzésére, így az ALDI magyarországi jelenléte óta minden évben emelte a béreket kisebb-nagyobb mértékben. „Bár az infláció ma Magyarországon alacsony szintű, cégünk idén januárral a munkavállalók béreit az inflációt meghaladó mértékben növelte” – áll a cég részünkre megküldött nyilatkozatában. A cég továbbá példaként ismertette, hogy ma egy 30 órában dolgozó bolti eladó legmagasabb elérhető bruttó fizetése 233 325 forint, amely kiegészül a vasárnapi pótlékkal és az Erzsébet-utalvánnyal. (Ugyanebben a pozícióban egy évvel korábban, azaz 2016-ban a legmagasabb elérhető bruttó fizetés 222 225 forint volt.)

A Tesco Magyarország 2015 júliusa és 2017. júliusa között 7,4 milliárd forintot fektetett a bérek emelésébe. Nemrég újabb 1 milliárd forintos bérfejlesztést jelentett be a kereskedelmi cég. A Tesco az idén, jelenlegi és a januári béremeléssel együtt, 13 700 munkavállaló bérét emelte meg átlagosan 12,4%-kal. Az aktív kollégák mintegy 70 százalékát érintette a mostani béremelés, közölte a vállalat. Mostantól minden, a Tescónál legalább 6 hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 000 forintot keres, míg jövő januárban ezt a fizetést még tovább fogjuk emelni, ismételten a szakképzett minimálbér fölé.” – mondta Pártos Zsolt működési ügyvezető igazgató. Ezzel egy időben a vezetők bérébe is fektet a vállalat, és a több mint 800, a logisztikai központokban dolgozó Tesco munkatárs is több pénzt vihet ezentúl haza.

A béremelések ellenére a dolgozók elégedetlenek. A szakszervezetek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak 15 000 forintos béremelést követelnek a Tescónál – mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a július 8-án a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstráción – olvasható az MTI közleményében. Sáling József hangsúlyozta: ha nem lesznek tisztességes bértárgyalások, folytatják a demonstrációkat, és ha kell, létrehozzák a sztrájkbizottságot és akár sztrájkot is szerveznek.

A Tesco az MTI érdeklődésére közölte, hogy vizsgálják a szakszervezetek által átadott petíció tartalmát.

A Spar Magyarországnál is emelkedőben vannak a bérek. A tavalyi évben a cég 4 milliárd forint összegű bérfejlesztést hajtott végre. Egyes dolgozók bére a minimálbér, illetve a garantált bérminimum jogszabályban rögzített mértékére nőtt, de kilencezer munkatárs bére ennél magasabbra emelkedett. A bérfejlesztés tovább folytatódik és 2017-ben eléri a 7 milliárd forintot, melyet a járulékcsökkentés csak kisebb mértékben, 1,5 milliárd forint erejéig kompenzál, a nagyobb rész tehát saját forrás. „A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése pedig szintén jelentősen emelkedik. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is.” – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A cég ismertette azt is, hogy a Spar valamennyi dolgozója idén évi 100 000 forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatásban részesül. A vállalatnál több mint öt éve dolgozó munkatársak pedig további évi 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kap SZÉP-kártyán. Ezeken felül megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, amely egyedülálló a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban.

A vállalat több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztat, érzékelhető létszámhiánnyal jelenleg nem küzdenek – számolt be a Spar kommunikációs vezetője.

A Penny-Market Kft. nem kívánt nyilatkozni a kérdésben. Ahogy fogalmaztak, sajnos nem áll módjukban információkat kiadni az általunk felvetett kérdésekben. Az „anyavállalatunk döntése alapján társaságunk ezen információkat üzleti titokként kezeli, ezért ezek nem megoszhatóak.”– nyilatkozta a Penny-Market.