Idén is lehet pályázni a “Mesterek Mestere Díjra”

Idén harmadik alkalommal hirdették ki a “Mesterek Mestere Díj” pályázatot, melyre kiemelkedő színvonalon dolgozó burkoló és kőműves szakemberek jelentkezhetnek.

A Mapei Kft. által alapított díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját. „Óriási szükség van a társadalom elismerésére. A társadalom megbecsülése nélkül nem fogják hivatásul választani az építőipart a fiatalok. Ezért a díj másik célja, hogy vonzóvá tegye az építőipart a fiatalok számára, megmutassa a szakma szépségeit és a jó példákat. Ez egy gyönyörű, alkotó szakma, amivel tulajdonképpen becsomagolják, feldíszítik az épületeket, ahogy Vancsó László a tavalyi díjazott fogalmazott” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A pályázati felhívás a http://www.mapei.com/adv/HU/mester/ címen tekinthető meg. Pályázni a referenciákról készült fotók beküldésével, valamint a www.mapei.hu/mesterekmestere címen található pályázati adatlap beküldésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2017. november 1.

A díj országos és közönségdíj kategóriákban kerül kiosztásra. A fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt.

A szakmai zsűri 2017-ben:

  • Magyar Ákos építőmérnök, környezetgazdálkodási- környezetvédelmi szakmérnök, Magyar Mérnökkamara elnökségi tag
  • Szalay Tihamér építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke
  • Fazekas Kira, a Lakáskultúra Magazin főszerkesztője, Mediaworks Kiadó Kft.
  • Ratskó István tiszteletbeli Mesterek Mestere díjazott
  • Vancsó László Mesterek Mestere díj 2016 nyertese

A fődíj odaítélésének egyik legfontosabb szempontja, hogy a pályázó szakember felkészültsége szakmailag magas szinten legyen, és ez pályázatából elbírálható legyen. A zsűrizés során, a szakmaiságon és a bemutatott munkákon túl, szem előtt tartják, hogy az adott mester alkotásaival és munkásságával mennyire lehet a szakma számára példakép, követendő életút, míg a megrendelőknek egy biztonságot adó mesterember.