Program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítéséért

A „VEKOP-8.3.1-16 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” program a Budapesten és Pest megyében élő fiatal vállalkozókat segítő támogatás. A felhívás keretében a „Vállalkozz Itthon Fiatal!” programban résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás nyújthat be pályázatot.

A teljes program két komponens keretében valósul meg. A programba kerülő fiatalok az első komponens keretében, a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott „Vállalkozz Itthon Fiatal!” programban történő részvétellel sajátíthatják el a vállalkozás indításához szükséges ismereteket, emellett szakmai tanácsadást is kapnak üzleti tervük összeállításához.

A második komponens keretében a vállalkozás indításához megalapozott ötlettel, reális elképzeléssel, illetve jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat sikeresen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok vissza nem térítendő támogatásban részesülnek az üzleti tervben rögzített költségeik támogatása céljából. Az egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás részére igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimum összege 2.000.000,- Ft, maximum összege 3.000.000,- Ft, a rendelkezésre álló forrás erejéig. A támogatási intenzitás, vagyis a megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 90%-a.

A támogatási kérelmek benyújtására 2018. október 4-ig van lehetősség. A programba történő jelentkezés folyamatos, jelentkezni a regionális megvalósítók oldalán lehet.

A „Vállalkozz Itthon Fiatal!” programot a Közép-magyarországi régióban az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság valósítja meg. A régióban a képzésbe 500 fő vonható be. A támogatható vállalkozások száma 330.

Az érdeklődők regisztrálni az OFA weboldalán tudnak a következő elérhetőségen: http://www.ofa.hu. További tájékoztatásért forduljanak bizalommal az OFA munkatársaihoz. A szervezet központi telefonszáma: 06-1/555-2900, e-mail címe: vallalkozzitthonfiatal@ofa.hu.