Munkahelyteremtés bérköltség-támogatással (VEKOP program)

Az „Út a munkaerőpiacra” projekt keretében megvalósuló munkaerőpiaci program a mikro-, kis- és középvállalkozások számára bérköltség-támogatási lehetőségeket kínál, amennyiben azok nyilvántartott álláskeresőt alkalmaznak munkaviszony keretében, teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben.

A programban résztvevő munkáltatók többféle támogatási konstrukciót igényelhetnek, és esetenként akár több millió forintot is spórolhatnak!

A programban háromféle konstrukcióban nyújtható bérköltség támogatás (programkonstrukciós szempontból mindhárom csak nyilvántartott álláskeresők esetén):

  1. „Legfeljebb 8+4, 70%” konstrukció: A támogatás mértéke a munkabér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó legfeljebb 70%-a. A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 8 hónap, további 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. (Amennyiben a támogatás nem 8+4=12 hónapra kerül megállapításra, akkor minden elemét arányosan csökkenteni kell.)

  2. „Legfeljebb 8+4, 100%” konstrukció: Csak alacsony iskolai végzettségű álláskereső, vagy 50 év feletti álláskereső, valamint közfoglalkoztatásból kikerülő álláskereső foglalkoztatása esetén nyújtható. A támogatás mértéke a munkabér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó 100%-os megtérítése (legfeljebb a minimálbér kétszerese). A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 8 hónap lehet, további 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett.

  3. Munkatapasztalat-szerzés „legfeljebb 90 nap” konstrukció: A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 90 nap, melynek mértéke legfeljebb a bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100 %-a lehet. (Szükséges, hogy a munkavállaló felvétele a kérelem benyújtását megelőző 6 havi átlagos statisztikai létszámhoz viszonyítva a munkavállalói létszám nettó növekedését eredményezze.A munkaadónak vállalnia kell, hogy próbaidőt nem köt ki, valamint hogy a foglalkoztatási kötelezettség alatt közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát, illetve hogy a foglalkoztatási kötelezettség alatt a munkaadó működésével összefüggő okból történő felmondással nem szünteti meg a résztvevő, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát.)

A támogatási konstrukciókat az alábbi táblázatban foglaltuk össze.

Megtakarítás-kalkuláció a bérköltség-támogatás konstrukciói szerint

Támogatási konstrukciók programonként

A támogatás maximális folyósítási ideje Támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség maximális folyósítási idő esetén Támogatás maximális mértéke a bérköltség %-ában  

Bérköltség (példa)

 (Bruttó bér)

hó /Ft

Támogatás

hó / Ft

 

Megtakarítás

Ft

1.”8+4 havi, 70%”

8 hónap

4 hónap 70% 200 000 140 000

1 120 000

2.”8+4 havi, 100%” a

8 hónap

4 hónap 100 % 200 000 200 000

1 600 000

3. „90 nap, 100%” b

90 nap

100% 180 000 180 000

540 000

a: Csak alacsony iskolai végzettségű, vagy 50 év feletti, vagy közfoglalkoztatásból kikerülő álláskereső foglalkoztatása esetén nyújtható.

b: Munkatapasztalat szerzése céljából nyújtható.

Amint látható, érdemes 8+4 hónapban gondolkodni, mert ez okosan kalkulálva akár több millió forint megtakarítást is eredményezhet.

Hol és hogyan lehet jelentkezni?

Bérjellegű támogatás iránti kérelmét a munkáltató annál a foglalkoztatási szervként eljáró  területileg illetékes Kerületi / Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán nyújthatja be, ahol az érintett álláskereső regisztrálva van.

A kérelem pozitív elbírálását követően a kérelmezővel a kerületi / járási hivatal hatósági szerződést köt. A foglalkoztatottakat a kerületi / járási hivatal közvetítheti ki a munkáltatóhoz, a foglalkoztatást csak a hatósági szerződés megkötését követően lehet megkezdeni.

További információ:

A VEKOP programról további információt az http://nfsz.munka.hu oldalon, a programok címszó alatt találhatnak (Kattintson ide!). Részletes felvilágosításért az állami foglalkoztatási szervként eljáró kerületi / járási hivatal munkatársaihoz is fordulhatnak.