Regionális szakképzési konferenciákat tartanak országszerte hét helyszínen

Regionális szakmai szakképzési és felnőttképzési tanévkezdő konferenciát tartanak országosan hét helyszínen szeptemberben – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Eddig Nagykanizsán, Szekszárdon, Budapesten és Miskolcon rendezték meg a konferenciát, a hónap második felében pedig Debrecenben, Budapesten (újra!) és Kecskeméten várják az érdeklődőket.

Az NGM kiemelte, hogy a konferenciákon fontos információkat adnak át a szakképzés és felnőttképzés stratégiai kérdéseiről a tankerületek, intézmények vezetőinek, pályaorientációs szakembereknek, felnőttképzők munkatársainak, pedagógusoknak, általános iskolai igazgatóknak.

A helyi kereskedelmi és iparkamarák szakemberei tájékoztatják a résztvevőket a köztestület szakképzési szerepvállalásáról, főbb feladatairól, a képzés-oktatás kihívásairól, a gazdaság elvárásairól.

A résztvevők külön előadásban hallhatnak a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázati felhívások szakmai tartalmáról, az érdeklődők megismerhetik a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szolgáltatásait.

A konferenciákon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal erre kialakított aloldalán lehet.

További kérdés esetén érdeklődjön a tanevnyito@nive.hu e-mail címen.